VINICE JIŽNÍ MORAVY S DEGUSTACÍ VÍN

w_1000.h_797.q_100+
Detail zážitku
Odlet Letiště Kladno
Destinace Břeclav, Česká republika
Délka letu 1 hodina
Počet osob 1 až 5
Dostupnost květen až říjen

Zážitkový let za krásou a dary Jižní Moravy spojený s prohlídkou města Mikulov a možností nákupu a degustace vín ve známém vinařství TANZBERG.

Zážitek je spojen s vyhlídkovým letem nad Brnem, Zámekem Židlochovice, Mušovskými jezery, vinicemi Pálavy a Lednicko Valtickým areálem.

Výlet lze naplánovat na jeden, ale i více dní. Odlétá se kolem 9 hod ráno z Prahy směr Brno. Následuje vyhlídkový let nad Brnem a jižní Moravou, přistání na letišti v Břeclavi a přesun do nedalekého Mikulovaprohlídka historického centra a tamějšího zámku, oběd a návštěva vyhlášeného vinařství Tanzberg s možností nákupu českých vín.

Návrat zpět do Prahy je možný v podvečer, doporučujeme si však pobyt prodloužit, ubytovat se v Mikulově  v Boutique Hotel Tanzberg a večer strávit v moravském sklípku při degustaci vína ve sklepích vyhlášeného vinařství Tanzberg.

VINAŘSTVÍ TANZBERG
Vinařství Tanzberg je postaveno na barokních základech habánských sklepů z 15. století a patří k neobyčejně vzácným historickým a vinařským památkám v České republice. V 19. století se tento vinařský dvůr, díky kvalitěsvých sektů z místních odrůd, stal dvorním dodavatelem císařského dvora Franze Josefa a císařovny Sisi ve Vídni. V tanzbergských sklepích se vyráběly sekty původní šampaňskou metodou. Využívaly zejména unikátní ineralitu
místních ryzlinků vlašských, které zůstávají pro Tanzberg dodnes nejen významnou složkou sektů, ale jsou i pýchou v oblasti tichých vín. Tanzberg v současné době obhospodařuje 52 ha vinic.

Odrůdy vín: Chardonnay, Sauvignon, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Rulandské šedé, Rulandské modré, Cabernet Sauvignon, Merlot, Veltlínské zelené

BOUTIQUE HOTEL TANZBERG
Boutique Hotel Tanzberg je moderní hotel v blízkosti centra Mikulova s celoročním provozem, vyhlášenou restaurací šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, s posezením i na venkovní terase, a stylovou Pivnicí Golem. V prostorách hotelu se nachází také vinný sklep pro romantická posezení u nejlepších vín z Mikulovské oblasti. Více o hotelu ZDE!

 

 

Šťastný let a krásný zážitek přeje tým Blue Sky Adventures!

Přidat komentář