HISTORICKÉ MĚSTO SALZBURG

csm_rosengarten-mirabell-panoramatours_4fea4126f2
Detail zážitku
Odlet Letiště Kladno
Destinace Salzburg, Rakousko
Délka letu 1 h 10 minut
Počet osob 1 až 5
Dostupnost květen až říjen

Město Salzburg – a zejména jeho historické Staré město – je jedním z nejkrásnějších měst na naší planetě. Město je světovým kulturním dědictvím, které mu propůjčila mezinárodní organizace UNESCO.

Staré město Salzburg je z architektonického hlediska skutečnou pokladnicí. Jsou zde zastoupeny všechny stavební slohy a kdo se vydá na procházku jeho romantickými křivolakými uličkami, ten se může obdivovat strohým gotickým stavbám z období středověku, prosluněným renesančním palácům a domům, skvostným barokním kostelům a zámkům a stavitelským klenotům z období rokoka a klasicismu. Nechybějí samozřejmě ani měšťanské stavby z období monarchie. Na malé ploše zde návštěvníci najdou stopy všech historických epoch.

Salzburg je také rodným městem hudebního génia Wolfganga Amadeuse Mozarta, který zde žil a tvořil v polovině 17 století. Jeho rodný dům v centru Salzburgu je nyní Mozartovým muzeem.

Tento jednodenní zážitek je celý věnován prohlídce pamětihodností a krás tohoto nádherného města. Pohled na něj potěší každé oko. Odlétá se za úsvitu z Prahy a návrat je plánován těsně před západem slunce.

 

 

Šťastný let a krásný zážitek přeje tým Blue Sky Adventures!

Přidat komentář